Editorial Policies

Focus and Scope

Jurnal Ilmiah MGI menerima manuskrip tentang gizi dan pangan, baik dari hasil penelitian maupun studi kepustakaan yang meliputi:

1. Gizi masyarakat

2. Gizi klinis

3. Gizi institusi

4. Food service

5. Teknologi pangan

6. Tema-tema gizi dan pangan yang sedang populer.

 

Section Policies

Articles

Checked Open Submissions Checked Indexed Checked Peer Reviewed
 

Peer Review Process

Semua manuskrip akan di review secara double blind oleh minimal 2 reviewer. Keputusan akhir mengenai penerimaan manuskrip akan ditetapkan oleh pemimpin redaksi. Pemeriksaan plagiarisme akan dilakukan menggunakan software Turnitin.

 

Open Access Policy

This journal provides immediate open access to its content on the principle that making research freely available to the public supports a greater global exchange of knowledge.

 

Archiving

This journal utilizes the LOCKSS system to create a distributed archiving system among participating libraries and permits those libraries to create permanent archives of the journal for purposes of preservation and restoration. More...

 

Plagiarism Screening

Manuskrip yang dimasukkan akan dicek dengan menggunakan software Turnitin. Manuskrip dinyatakan lolos jika didapatkan kesamaan kurang dari 30%.